Nån som undrar hur man bokar en jordenrunt- resa?

Jahaja, först av allt: hur kommer man på att man ska åka jorden runt?
Svar: Enkelt.
I mitt fall har jag växt upp i den drömmen. Drömmen Om Äventyr. Mamma gjorde en jordenrunt- resa på 80- talet, och de bilderna och historierna växte jag sedan upp med. När mamma & Maggan var de enda européerna i Kina, och alla ville ta på deras blonda hår. Då fanns det knappt en vanlig gaffel, än mindre en västerländsk bokstav i hela Kina. Åkte till Australien, bara sådär. Det gjorde man inte direkt på den tiden. Nuförtiden är det ungefär lika exotiskt att åka till Australien som till typ Kanarieöarna. Nästan. Har ni märkt förresten att Australien är "nya" grejen?? För några år sen åkte alla till Thailand och glassade på Full Moon- parties etc. Thailand känns lite ute nu. Hävdar bestämt att det är vi i den gyllene årgången 89:or som vänt trenden. Vi är inte lika lame. Ge oss kängurur, öken och lite surf- stuff, tack!

Sen finns det ganska många företag som fixar jordenrunt- resor. Kilroy är störst, och det var också där vi nästan höll på att boka vår tripp. Innan Emelie kom på att man kanske skulle jämföra priset med nån annan arrangör. Då visade det sig att lite mindre STA (mer känt för att anordna språkresor) var flera tusenlappar billigare, för i stort sett exakt samma resa. Där hjälpte en tjej oss att skräddarsy vår resa. Vi bestämde vilka stopp vi ville ha och hur länge, och sedan la hon fram ett förslag på resplan som vi godkände. Eftersom vi åker under högsäsongen så får vi punda ut med lite mer, (priset för en simpel jordenrunt- resa börjar på ca 11 000 kr och stiger sedan) men allt som allt så kostade kalaset cirkus 19 000 svenska riksdaler. För 1, 2, 3, 4, 5, 6, SJU stopp. Det kallar jag prisVÄRT!

 vs 

xoxo

/H.

Den här jackan hänger kvar på Stadium...


...för den kändes inte helt hundra. Nice allvädersjacka med regn- och vindtåligt skal & fleecefoder, men den kändes lite väl...tunn? Synd, med tanke på att den var nedsatt från 999 kr till 499 kr. Everestjackan och mycket annat lämpat för små jorden- runt- trippar, hittar ni på Stadium.

/H.

Vaccineringsfunderingar

Jajemen, nu har jag minsann vart och fått ett stick i armen och ett pytteplåster.
Stolt som en femåring som precis lärt sig cykla. Typ!



Efter lite rådgivning på telefon fick jag en tid på Capio Citykliniken i Lidingö centrum (jo förresten, för dom som inte vet om det ännu så bor jag ju här på Lidingö nu i höst). Efter mycket om och men stod det klart att jag endast behövde vaccinera mig mot Hepatit A och B. En liten Twinrix- spruta alltså. Man kan ju vaccinera sig mot tusen saker till om man vill. Och om man vill lägga pengar på det.

Ett användbart tips är att gå in här och kolla av land för land vad dom rekommenderar. Där finns också bra tips på vad man ska tänka på innan man reser, förslag på reseapotek etc. En annan bra, liknande sida hittar ni här.
Är man ändå inne och kollar, kolla här också! (Mm, jag vet. Jag har lärt mig länka nu...)

Att åka till Thailand verkar ju alltid innebära en del extra fix. Eller extra risker helt enkelt. Men på turistorter och i Bankok var malaria nästintill obefintligt, så där kör H. Österberg på myggmedel och impregenerat myggnät helt enkelt. Bara för det kommer jag väl hem med malaria...host host. 

Väntrummet på vaccinationskliniken var fullt med gravida och gamla som skulle börja vaccinera sig mot svininfluensan. Jag var faktiskt lite nervös. Sköterskorna säger ju alltid "det sticker till lite bara, sen är det klart" när det i själva verket gör asont och man känner sig väldigt liten. Därför vart jag väldigt förvånad när det inte ens kändes. Jag kollade inte på sprutan såklart, men fattade knappt att det var färdigt. Nice. 5 minuter. 550 kronor fattigare och uppsatt på ytterligare en spruta om en månad. Men det får det vara värt!

Brb!

/H.

 


By the way

Justdeja, please ignore den pixliga headern. Jag ska återgärda detta, dock inte känd för att vara den mest tekniska personen direkt, så ha tålamod. Det kan ta en stund.

Bussigt!

/H.

Overview var det här

Hallelujah and praise the lord. Det är ju nästan så man blir religiös. Jag har faktiskt nämligen börjat fundera lite på resan. Eller inte bara lite. Det känns stabilt! Jag som annars är ett planerings- och strukturerings- freak har liksom lagt av mig. Inför min & Emelies tågluff i våras hade jag tänkt på allt. Nu har jag plötsligt inte riktigt koll. Helloo, vi ska åka jorden runt. Kanske dags att engagera sig?? Emelie bokade, jag betalade min biljett. Sen har jag liksom inte riktigt engagerat mig mer. Därför känner jag att en liten overview (eller "översikt" som det så fint heter på svenska) hade suttit finfint. Både för min egen del och kanske kul för er att veta.

Det här är alltså resplanen:

29/12 ´09: Avresa mot New York
4/1 ´10: Vidare mot San Fransisco (därifrån ska vi sedan själva, på nåt sätt, ta oss till LA)
19/1 ´10: Från Los Angeles till Fiji
26/1 ´10: Fortsätter till Auckland, Nya Zeeland
16/2 ´10: Vidare mot Sydney
6/5 ´10: Efter Australien väntar sista stoppet, Thailand
26/5 ´10: Hemresa mot Stockholm och tillsist Gotland.

Puh. Lite highlights: Nyår firas alltså i New York (!). Emelies födelsedag på Fiji (!!). Påsk i Australien (!!!). Ja, nu är jag ju lite ödmjuk, men det känns rätt okej det här.

Återkommer med lite detaljerat info och snaskiga detaljer om ställena.


Passande nog fick jag upp den här bilden när jag googlade "overview"!

Nu i veckan när jag äntligen fick vagnen ur arslet (eller arslet ur vagnen kanske) började jag även att GOOGLA. Frenetiskt. Oh ja. Google. Denna fantastiska uppfinning. Typ i stil med hjulet och FM- sändaren (internskämt, Anna Svensson och hennes kära syster!). Plötsligt är jag hur påläst som helst. Medan Anna troget följer Bonde Söker Fru (som jag för övrigt alltid tjatar om) hojtar jag:
"Anna! Vet du! Harlem, där jag & Emelie ska bo, är NYC näst farligaste område! Och Anna, vet du?! Manhattan är 2 mil långt och 4 km brett...vet du hur många som bor på den ytan?? 1,5 miljoner människor. EN KOMMA FEM MILJONER. På en yta stor som...typ Burs!! Craaaazy..."

Grattis vänner, det är sånt här onödigt vetande ni kommer få ta del av framöver. Nu ångrar ni er allt.
Anyway, jag tänkte dela med mig lite av mina nyfunna kunskaper alldeles snart.

Later!

/H.

 


Här och nu börjar nedräkningen

Okej, det är lika bra att jag erkänner med en gång: jag har ju letat lite efter en anledning att börja blogga igen...Trots att det stod mig upp i halsen.

I 2009 års blogg- hysteri blev det nästan lite pinsamt tillslut. "Ja, eh, jag har en blogg..." liksom. Det blev bara så överexploaterat och allmänt för mycket. På sjuttiotalet var folk beroende av hasch och falukorv (ah, men typ). 2009 blir Sveriges befolkning uppdaterings- sjuka med bloggar, twitter och facebook. Sjukskrivningar? Okej, kanske inte riktigt så illa, men ni fattar poängen. Jag kräktes lite på alla dessa "Hej alla mina underbara läsare, idag har jag ätit mat, gått på toaletten och lagt ut en dagens outfit. puss och kraaam"- bloggar. Pust. Stön. Stånk.

Men nu är det alltså dags igen. och jag är ju faktiskt gammal i gamet vid det här laget. Det här är blogg numero fyra. Yes. Och denna gång ska det handla om ATT JAG SKA ÅKA JORDEN RUNT. Om nån har råkat missa det alltså. Den 29 december i år bär det av! Jag blir lite avundsjuk på mig själv när jag tänker på det faktiskt. Så det här blir en blogg om nedräkningen inför resan och sedan får ni följa mig och min kära resekamrat Emelie.

För er, vänner och bekanta, och för min egen skull (innerst inne är jag ju lite ego).  

Peace.

/H.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0