Bara sa ni vet...

...sa finns det en liten knapp som heter 'kommentera'.
Dar kan man skriva saker.

Bara sa att ni vet alltsa.
/H

En liten lektion i "footy"

Back in Brisbane som sagt, och tillbaka i lilla kollektivet med Dylan och hans polare.

Att australiensarna älskar sport är ingen större nyhet. Inte heller att jag gillar det mesta som har med sport att göra. Så igår hängde vi med Brendan (en av Dylans room mates) och hans kompis på säsongspremiären i AFL- leage. Footy. 30 000 öldrickande australiensare hade samlats på den här arenan i Brisbane för att följa Brisbane Lions mot West Coast Eagles. Jag var entusiastisk! Jamenar; sport, stor arena - kan inte gå fel.  

Jag känner redan här att det börjar bli lite förvirrande, så jag ska göra ett försök att förklara från början. Att bara säga "footy" eller football här i aussie- land funkar nämligen inte. Upplagt för missförstånd och ihopblandning. Footy kan betyda olika ligor beroende på vart i landet man befinner sig. Uppå det finns det rugby leage och rugby union. Plus "vanlig" soccer. Och kricket...ja, ni hajar, lite förvirrande det här.

I AFL springer i alla fall 15 grabbar (per lag) i tajta shorts och linnen runt på gräset och jagar den här gula bollen. Man hoppar, studsar, brottas lite, springer som en galning, kastar och sparkar. Samtidigt. Man får göra i princip vad man vill. Utom att knuffas i ryggen och slå varandra i huvet (...). Poängen är i alla fall att sparka bollen mellan två vita stolpar. Då får man 6 poäng och hela arenan exploderar och skriker he's alright! och häller öl på varandra. Lördagsunderhållning! Mitt livs första footy- game. Jag tyckte det var kul! Hemmalaget Lions krossade dessutom Eagles i sista kvarten. Slutresultat: 114- 86, eller nånting sånt.


Nästintill fullsatt, 30 000 pers.


Lite socken-ligan- style: alla på bollen!

Hanna

Idag är jag snäll och bjuder på några bilder i brist på annat


Surfers Paradise härromdan - klarblå himmel på beachen!!


FroYo & smoothie från Boost - våra två största cravings!

Lite bildbevis på att vi lever och mår alldeles ypperligt.
En mer breddad/ detaljerad beskrivning av detta kommer inom kort.

Hanna

Surfers Disappointment...?

Vår vecka i Byron gick så fort på nåt sätt, (tiden går fort när man har roligt...?) plötsligt var det dags att säga tack och farväl. Byron var första stället i Australien hittills som kag kände att jag inte riktigt var klar med på nåt sätt. Om man nånsin blir klar med Byron. Om man nånsin blir klar med Australien rättare sagt. Skulle lätt kunna stanna i Byron i alla fall, och leta jobb. Vi kommer säga som alla andra sagt före oss: Åk till Byron Bay, ni kommer älska det! För det är verkligen dagens sanning. Jag lämnade en liten bit av mitt hjärta där. Okej, det kanske hade lite att göra med en viss kanadensare också, men annars var det faktiskt för att Byron är ett litet paradis.

Detta trots att vi lämnade Byron den dan då de australiensiska vädergudarna återigen ville jävlas med oss. Det regnade HELA morgonen och förmiddagen. Vi hade suttit isolerade under taket på uteplatsen eftersom varje rörelse innebar att man vart plaskblöt. Där snackar vi ösregn! Galet intensivt ösregn.

Vi hade egentligen inga förväntningar på Surfers Paradise när vi kom hit. Precis som alla sagt innan oss, så kommer vi också att säga: Visst, åk till Surfers men åk vidare lika fort igen. Stan är nämligen rätt överskattad och gör sig inte riktigt förtjänt av sitt namn. Nu har jag ju inte surfat här, men lite Surfers Disappointment är det nog allt. Surfers är så olikt Byron: Skyskrapor och stadsliv jämfört med den softa, mysiga småstadskaraktären som Byron har. Vi har konstaterat att det finns TVÅ saker att göra här i Surfers: Ligga på beachen & festa. Så det är vad vi har gjort! Check och check på den.

Lite cred till Surfers ändå, för igår bjöd stället på ett helt overkligt bra väder. Sånt väder som Australien SKA ha varje dag, men som har varit lite...ehrm, frånvarande. Surfers tog ändå begreppet clear blue sky till en helt annan nivå igår. Det var välkommet, och vi njöt på beachen hela dan pretty much. På kvällen drog vi ut på Pubcrawl med ett gäng som arrangerar krog/partyrundor i princip. Ganska stillsam tillställning (det var ju bara onsdag) i jämförelse, men vi träffade en del trevliga personer ändå. En schweizare, några britter och två nästansvenskar. Jag kunde ha offrat min ena lilltå på att de banne mig var svenskar! Två blonda lintottar i brorsans ålder. Men nej, de var från Melbourne. Oväntat. Men de sa att sen de kom till Surfers så hade de fått höra samma sak tre gånger redan, så det var inte bara jag alltså. Känns lite olagligt att se så svensk ut. Borde vara patenterat. Det var i alla fall en del coola uteställen.

Här i Surfers bor vi på ett backpacker- hotell mitt i centrum. Boendet ingår i vårt östkust- paket från Peter Pan. Känns väldigt lyxigt med bara 4 sängar i rummet plus badrum och kyl på rummet.

Nu har vi också upptäckt att våra vägar kommer att korsas med andras som gör precis samma sträcka. De första vi snubblade över igen var två österikiska tjejer från vår sovsal i Byron. Samma dag såg vi också de två grabbarna från Jönköping som vi snackat med förut. Fram tills nu har vi ju flängt kors och tvärs över det här landet, men nu börjar vi ta oss uppåt norrut mot Cairns.

Peace out!
Hanna 


Det ar hart att ligga pa topp...

...sa efter ett par dagars minst sagt intensivt festande har i Byron, sa var vi helt dackade igar kvall. Jag har aldrig riktigt trott pa det har med Red Bull, men vill man halla sig vaken sa funkar det. Talar av egen erfarenhet. Det kunde inte hjalpas att det var lordag och allt igar. Vi slangde bara en trott blick pa den typ kilometerlanga kon till vart stammisstalle Cheekys, och konstaterade att, nej ikvall gar vi faktiskt inte ut.

Hyrde film med Korey & Bradey istallet, tva kanadensare som vi hangt med de senaste dagarna. Byron och resten av ostkusten (som vi har forstatt det) kryllar namligen av kanadensare, svenskar, britter och en och annan tysk och fransman. Vi har hangt med smalanningar och traffat pa jonkopingsbor, som inte var de smartaste snubbarna precis. Vi hade namligen statt brevid varandra i kon till utestallet en bar stund, nar en av dem utbrister:
Kille 1: - Ar ni svenskar..?!
Vi: - Eh, ja...(forsoker att inte dumforklara killen)
Kille 2 till sin kompis: - Jag saaa ju det!
Kille 1: - Det lat ju lite som norska...
Vi: - Norska..?? Hort talas om Gotland kanske?
Kille 2 (himlar med ogonen och ursaktar sin kompis): - Precis...


Antligen har solen kommit tillbaka till Byron ocksa! Bade gardagen och dagen har vi spenderat pa beachen. Det har dock varit jattestora vagor och starka strommar, sa vi har inte vart sa mycket i vattnet. Nu kan jag erkanna infor mig sjalv ocksa, att nu kanner jag mig faktiskt brun. Vilket jag sakert redan ar, men anda.

Annars da? Jaa...vi gor ju inte speciellt jattemycket for tillfallet. Softar, chillar, njuter...men det ar ganska okej det ocksa :)

Hanna

B-b-b-b-b-b-byron!!

Dag 2,5 i Byron so far, och vi trivs som fiskarna i vattnet.
Vadret kunde dock vara nagot battre, men pa nat satt har vi vant oss vid detta sa kallade vader: sol, moln, mulet, regn, mulet, moln, sol...repeterat sadar en tjugo ganger per dag. Inte alls storande eller sa, nej. Host host.

St Patricks Day firades med gron ol och dansande pa borden pa Cheeky Monkeys, backpackerbaren nr 1. Fem dollar meal och lojligt billig ol. Jotack, ge mig!

Igar var energin nere under noll (trots tidig hemfard kvallen innan) och vi gjorde egentligen inte sadar jattemycket.

Dock! Vi ramlade in pa backpacker-resebyran Peter Pan och strukturerade upp hela var resterande vistelse i Australien! Det ni, inte illa for tva tjejer som inte planerat speciellt mycket under den manaden vi varit har hittills. Tjejen som hjalpte oss var jatteshysst, och nu har vi satt ihop ett paket med allt boende och aktiviteter langs med hela kusten upp till Cairns. Allt enligt var budget och efter vara onskemal. Vi fick en otrolig rabatt genom att boka allting, och nu kommer resten av Aus bli rena drommen. Inte for att det inte ar rena drommen redan, men ja, ni fattar. Vad sags som bla 3 dar/2 natter campingtur pa Fraser Island, motsvarande segelaventyr pa Whitsunday, regnskogsaventyr i Cairns plus guidad snorkeltur pa barriarrevet, surfarlektioner...dessutom ingar allt boende, all utrustning vi behover och nastan all mat. Dessutom fick vi en 3dagars kanottur och en dagtur gratis nar vi bokade.
Jotack, vi ar nojda, det har kanns jattebra! Vi fick med allt vi ville gora och lite till - for ett helt overkomligt pris.

Sen var det jag som bestamt sa att vi inte skulle ga ut igar kvall. Jo tjena. men ibland blir det inte riktigt som man tankt sig skulle man kunna saga. Kul var det.

Idag har vi varit i hippestaden Nimbin utanfor Byron. Jisses, tror vi blev erbjudna gras och hash brownies fyra ganger pa 20 meter nar vi strovade pa huvudgatan. Vi kande oss lite obekvama och man ville helst inte ga nara eller ta i nanting liksom. No worries mamma, vi skotte oss utmarkt.

Hanna


En gron dag i Byron Bay

Preciiiiis anlant till huvudstaden av alla backpacker-place i hela Australien: Byron Bay.

Fick bra vibbar direkt, eftersom stan ar liten och mysig och paminner mycket om Queenstown pa Nya Zeeland som vi alskade. Mycket hippies, precis som folk berattat for oss. Killarna i Brisbane sa att vi skulle sticka ut har, eftersom alla ar barfota och har dreads. Nja, stammer val inte till hundra pocent, men nog ar det soft alltid. Sag dock en tjej i mataffaren som hade en "I Love Goon"- troja. Inte okej. Efter helgens strapatser kan jag saga att goon ar inget man alskar. Detta sa kallade vin ar billigt och en del av den har aussie- kulturen, men det ar ocksa det enda.

Igar hade vi sista kvallen med grabbarna i kollektivet. Vi gick pa den lokala puben dar det var trivia-night (=fragesport). Vart lag vann! Ska dock tillaggas att den inte berodde pa oss. Vi kunde typ...2 fragor.

Ja, just det, jag kanske inte riktigt har namnt att vi bott i ett litet kollektiv under var vecka i Brisbane...var aussie-van Dylan och hans 4 killkompisar i ett stort hus. Fem festglada australiensare i ett bostadsomrade med bara barnfamiljer. Det skar sig lite skulle man kunna saga. Men det har varit kanon, harliga killar aven om vi har blivit minst sagt hardade nar det galler smutsig disk kvarlamnad pa diskbanken, strumpor pa golven och grabbiga skamt. Min favorit-grabb-konversation var den som borjade med att killarna pratade om rugbyspelare, overgick till att prata om snygga tjejer och slutade med...ost. Helt logiskt.

Idag sa vi hejda och tog en buss till Byron Bay alltsa. Vi fortsatter att kora spontant, vilket betyder att vi korsar det har landet hur som helst utan logik. Ta fram en karta over Australien och sag sedan vad ni tycker om den har resrutten: Sydney- Melbourne- Brisbane- Byron Bay- Surfers Paradise- Brisbane- Noosa- Fraser Island- hela vagen upp till cairns med stopp pa vagen- Cairns- Brisbane- Sydney. Helt logiskt det ocksa. Jag ar dock stort over oss eftersom vi faktiskt har en plan nu, for forsta gangen sen vi kom till Aus for en manad sen. Vi har bokat busspass, Greyhound.

St Patricks Day idag, vilket betyder annu en anledning att festa. Pa en onsdag. Far se hur mycket jag orkar dock, har laddat med en energidryck men det funkade bara sadar. Halva stan ar gron dock, sa det kan nog bli bra stamning.

Hanna



En söndagkväll någonstans i Brisbane

Solen lyser lite med sin frånvaro här hos oss i Brisbane för tillfället, skulle man kunna säga.
Höhö
.

Det regnar aldrig i Brisbane, men vi är här så är det såklart shit weather. Men inte har det stoppat oss! Det är en allmänt soft atmosfär här, och vi har hängt med Dylan och hans mates. Sköna australiensare! De har visat oss utelivet i Brisbane den här helgen och hjälpt oss med det mesta.

Jag skäms faktiskt lite över att vara svensk nu för tiden. Vi svenskar är nämligen så himla stela, kyliga och torra i jämförelse med, ja, typ australiensare. De är mycket mer öppna och vänliga. Här hinner man knappt få upp kartan ur väskan innan någon liten lokalbo dyker upp och frågar om man behöver hjälp. Kassörskorna i mataffären hälsar alltid med How are you doing? Och så vidare.

Idag har jag, Emelie & Dylan varit nere och kollat in Berleigh vid Gold Coast.Trots mulet väder så var det en soft dag. Kollade bland annat in grymma surfare och badade i vågorna.

Hanna


Det ar ett varmt land det har. Aven nar det ar mulet.

Brisbane!
Vi flog tvars over landet och hamnade i subtropiska Queensland, var tredje australiensiska stat hittills. Det ar valdigt humid, det vill saga varmt och fuktigt. Men jag gillart. Det finns aircon overallt, till och med pa tunnelbanetagen! Trots att vadret ar lite sadar, sa ar Brisbane chill.
Nar vi tagluffade i Europa forra varen sa traffade vi Dylan fran Brisbane. Vi har hallt kontakten (thank god for facebook kind of) och nu insisterade han pa att vi skulle bo hos honom nar vi ar har och halsar pa. Vi protesterade inte - bara nar han vill betala for var mat OCH dricka dessutom. Vi bor gratis har, sa vi maste ju i alla fall fa betala for var mat! Han ar i alla fall en superbra vard. Jag ar sa himla glad och tacksam for att vi har haft turen att traffa de har underbara manniskorna som gor allt for att visa oss runt och ta hand om oss! Forst Rachel och nu Dylan. Han har en massa planer for oss. I helgen ska vi tillexempel aka pa roadtrip upp till The Sunshine Coast med alla strander.
Idag har vi kollat in Brisbane, som trots sin storlek och folkmangd (Australiens tredje storsta stad) kanns lugn och behaglig. Vi hade en liten reunion med Yinon, killen fran Israel som vi reste med pa NZ.
Just nu sitter jag och min PIC (Partner In Crime, aka Red Hot, aka Emelie) med varsin dator och nordar i vantan pa att Dylan ska komma tillbaka fran sin hockeytraning. Jajemen, ni horde ratt - men har innebar hockey fieldhockey saklart. De har ju liksom ingen is har.
Hanna

Gissa bajset

Eftersom jag varit exalterad som en femaring over hela den har australiensiska djur- grejen, sa tyckte jag att jag kunde komma undan med en matchande, valdigt mogen bloggrubrik.


Sa, vad tror ni?


Kanguru!






Sista dan i Melbourne akte namligen jag, Emelie & Rachel till Phillip Island, soder om Melbourne, for att kolla in dess djur- och naturliv. Vi matade kangurur och wallabys som at direkt ur handerna pa oss (okej, de var kanske inte jattevilda, men anda - jag har matat en kanguru!). Deras draggel var kanske inte det fraschaste jag varit med om, men de var sa himla mjuka! Jag skulle latt kunna ha en liten wallaby hoppandes runt hemma. Var katt Tom kanske inte skulle vara stormfortjust dock. Vi sag aven wombats, koalor, dingos, tasmanian devils (ser ut som en sorts liten svart bjorn med roda oron), emus, faglar och lite reptiler. Forsokte forklara for Rachel hur coola vi tycker de har djuren ar! Men for en aussie som har kangurus i tradgarden ibland ar det kanske inte superexalterande.

Vi fortsatte Den Ultimata Australienska Djur- och Naturdagen med att se salar pa avstand vid Seal Rocks, och avslutningen blev Penguin Parade. Hundratals (kvallen innan hade det tydligen varit sa manga som 1001 pingviner, hur sjutton dom nu raknar dom) sma pingviner som kommer upp ur vattnet i skymningen, krossar stranden och gommer sig uppe i vassen. Trots att dumma turister stod och glodde pa dom sa fortsatte de sin lilla parad som de sysslat med i hundratals ar.

Paraden kvalade in pa min lilla lista over haftigaste djurupplevelser jag varit med om (1. Safari i Tanzania, 2. Simma med delfiner utanfor Zanzibar, 3. Snorkla pa Fiji, 4. Pingviner pa Phillip Island).
Hanna

Vi kan ju låtsas att vi solat och surfat hela dan idag...

...även om det råkar vara en vit lögn. Eller bara en lögn.
Vad hände med att Australien ska vara varmt och soligt hela tiden?!

Melbourne och dess väderomslag är inte logiska nånstans. Extremvädret i helgen var det värsta på 100 år, och vi i city hade tydligen kommit lindrigt undan. I förorterna hade de haft hagel stora som tennisbollar. Hundratusen hushåll utan el. Idag var det blå himmel, sol - och regn. Samtidigt. Jag är inte direkt nån metreolog (stavning på den?), men det låter väl ändå lite konstigt? Sedan var det bara mulet och regnigt hela dan. Det är bara ett av våra små nederlag idag.

Dagen började nämligen på sämsta tänkbara sätt. Någon jävel (ursäkta franskan) hade stulit våran matkasse med all vår nyinköpta mat. Emelies glutenfria flingor, min gröt, olja, vinäger, konserver, bananer...Som backpacker har man inte råd att bli bestulen! Receptionisten på hostelet var en bitch som bara totallt igorerade oss och sa att hon inte kunde göra nåt. Man kan ju åtmindstone låtsas att man vill hjälpa till!! Fick tillslut prata med en annan, som bara kunde beklaga det som inträffat. Det är ett hostel. Shit happens.

Uppå det hade Emelie rekordont i sin hals, vilket inte var så bra tajming eftersom det var Labour Day och alla vårdcentraler var stängda. Efter lite letande hittade vi ett apotek och lite medicin i alla fall. Hon hälsar att hon mår bättre nu i alla fall.

Labour Day är en av många australiensiska public holidays, som inte ens de själva egentligen vet vad det innebär, men alla är glada eftersom de får vara lediga från jobb och skolor. Halva stan var stängd, så på grund av regnet, Emelies hals OCH att halva stan var stängd, så strövade vi runt i ett shoppingcenter och gick på bio. Igen. Jag lipade mig egenom hela Dear John. Ja, det är tydligen fysiskt möjligt att gråta i 2 timmar i sträck...Det var inte ens en speciellt bra film, men jag är blödig helt enkelt.

Hanna

Betraktelser fran en backpacker

Sa. Det var vi faktiskt nastan halvvags da! 2,5 av 5 manader. Det kanns jattekonstigt men anda helt normalt pa samma gang. Att leva som en snigel - med allt man ager pa ryggen - har blivit vardagsmat. Sa jag tankte dela med mig lite av var vardag som backpacker.

Man blir minst sagt hardad av att resa.
Ta det har med att sova i sovsalar tillexempel. Hemma blir jag stord av minsta lilla ljud - har sover jag som en dov och marker inte varken hogljudda/ fulla rumskamrater, flaktar, stadsljud etc. Oronpropparna ar slut for lange sen, och jag har inte ens tankt pa att kopa nya. Jag sover sa himla bra anda. Men jag maste anda flika in att jag sov som en gud i natt! Med tanke pa helgens installda roadtrip (las: extrem- vader i gardagens inlagg) sa sov vi hos Rachel i natt. Jag sov i ett eget rum, helt ensam med stangd dorr, for forsta gangen sedan...27 december 2009!

Man ar inte sa kinkig langre heller (om jag nu var det innan). En t-shirt som ar anvand 2- 3 ganger betraktas latt som ren fortfarande i jamforelse. Att dela badrum med andra ar ingen big deal heller. Men vad jag an slanger, sa ar min vaska alltid lika full! Jag forstar inte hur det gar ihop. Det ar alltid samma knolande och svordomar nar vi ska vidare till nasta stalle.

Kosthallningen ar kanske inte den allra basta.
Nudlar, ol, tonfisk...men vi ater faktiskt ocksa en hel del frukt och gront. Zuccini ar min nya favoritgronsak; billig och god. Det racker for mig. Den ultimata budgetlunchen kan se ut sahar: baguett/ brod med skinka och tomat, nan frukt och lite vatten. Allt till ett pris av cirkus 2- 3 dollar. Men oroa er inte, vi svalter inte det minsta! Jag har ocksa fatt lite allvarliga cravings efter cappuccino och smoothies. Kaffe- skadad efter Pir 1 antar jag. Sen har Boost med sina frukt- och barsmoothies blivit mitt nya favoritstalle!

Ni som kanner mig sen lange vet ocksa att jag ar en relativt strukturerad och planerad person. Hemma vill jag garna veta vad som ska handa och nar. Almenackan i hogsta hugg. Men jisses, nu ar jag raka motsatsen. Dagens planer brukar bestammas runt frukosten. Vi ar ganska spontana och tar det lite som det kommer. Det ar sa himla skont!

Hanna

Hur illa ar det att man fortfarande kan hela texten till Aquas "Doctor Jones"...?

Ja, det var lite av en flippad rubrik, men det matchar den har helgen ganska bra. For den har varit minst sagt flippad.

Forst maste jag saga att jag verkligen gillar Melbourne.
Inte for att vi faktiskt har gjort sa dar jattemycket, men det ar bara en san skon stad att chilla runt i.

I torsdagskvall var det meningen att vi skulle ga pa Moonlight Cinema (=utomhus bio) i den botaniska tradgarden. Det var ett jattestort evenemang med sponsorer, tavlingar och grejer. Jag lyckades vinna en hel famn med godis, dricka & chips! Sa kvallen hade helt klart potential. Da staller arrangorerna in pga av tekniska problem med ljudet. Typiskt.

Igar skulle vi ha en big night out i Melbourne. Vi startade pa basta satt med take away fran narmaste Thia- hak tillsammans med lite gratis champange som hostelet bjod pa. Vi har gjort kvarteret runt vart hostel till vart hood nu. Rachel hade sms:at ett stalle som vi skulle motas pa, sa jag, Emelie & Danny akte dit. Rachel hade verkligen papekat att vi var tvungna att vara dar tidigt, runt halv nio, for att komma in. Halv nio var vi alltsa dar. Helt ensamna pa ett ode stalle i en forort. Det kandes ju stabilt! Inte hjalpte det att Rachel var sen. Ett par timmar senare hade vi defintivt andrat uppfattning. Stallet var fullpackat med folk som dansade och sjong med i alla 90-tals klassiker ni kan tanka er. Hur illa ar det att man fortfarande kan alla texter..?! Aquas Doctor Jones, Fives Everybody get up, Spice Girls Stop, Backstreet Boys Larger than life...- you name it! Det var en lyckad kvall, helt klart.

Idag skulle vi gora en favorit i repris och aka pa roadtrip utanfor Melbourne med Rachel, Min & Danny. Jag & Emelie satt och softade i solen pa hostelet med tva skona svenska killar fran Uddevalla i vantan pa hur planerna skulle falla ut. Det blev inte pingviner och koalor pa Phillip Island som planerat, utan istallet skulle vi kolla in Grampians, en klippa. Vi skulle bara hamta upp Min & Danny fran deras studentlagenhet nar himlen plotsligt oppnar sig. Jag har aldrig varit med om liknande vaderomslag! Ena timmen var det stralande sol och bla himmel - nasta ar det skyfall med regn och hagel stora som korsbarstomater. Lite stormar uppa det och vi var faktiskt radda ett tag. Gatorna i centrala Melbourne forvandlades till flodar. Behover jag tillagga att vi fick stalla in var utflykt...? Inte ens var aussie Rachel hade upplevt nat likande. Istallet hangde vi hemma hos Danny och pa kvallen gick vi och sag Shutter Island med Leonardo Di Caprio pa biografen i kopcentret brevid.

Sa trots skyfall och att jag maste gora nanting at min klanning som ar indrankt i svett och ol (tankte att ni ville veta..) - sa har det varit en riktigt bra helg hittills. Inte ar den slut heller.

Hanna

Boomeranger, klippor och annat man kan roa sig med

Dagen började lite sådär skulle man kunna säga. Skulle koka ägg till breakky (=frulle) på gasspisen. Det vart en stooor låga som brände bort alla hårstrån på min högerarm. Jäkla gasspisar! Visst, det blir jäkligt varma jäkligt fort, och det är ju bra ibland. Men nu är jag hårlös på ena armen. Random.

Annars har vi haft en toppendag med Rachel. Bästa guiden tog med oss runt utanför Melbourne. Vi åkte till ett galleri med aborigional konst där en kille sjöng/visslade/gjorde nåt konstigt ljud med halsen - två olika toner samtidigt! Omöjligt i min bok, men tydligen inte. Vi fick även lära oss kasta boomeranger, vilket var coolt. Emelie visade sig ha rejält med aborigional-blod i sig eftersom hennes boomerang faktiskt kom tillbaka! Trevligt att få prata lite med lokalbefolkningen - och hej, han var ju ett stort fan av Björn Borg dessutom!

Vi fortsatte utflykten till Hanging Rock, som är som en jättestor vulkanisk klippa formad på ett coolt sätt som jag tyvärr inte klarar av att förklara så här dags på dygnet. Himla trevlig utflykt var det i alla fall. Dagen avslutades på ett café med Rachel & hennes vän Amanda.

Hanna

Picts, Great Ocean Road m,m


12 Apostels - typ 5 kvar av 12 ursprungliga klippor..



Roadtripgänget

Ibland blir man trött....hahahahah, jag kan inte sluta garva åt den här varelsen från Sydney zoo

Koala, Tangario Zoo, Sydney

Uppdatering från Maccas (Mc Donalds) i Melbourne

Yep, tillbaka till civilisationen i centrala Melbourne då,
efter ett par dagars roadtrip längs med en av världens vackraste kuststräckor, The Great Ocean Road, längst ner i södra Australien. Okej, vi har inte direkt varit ute i the outback eller bushen, men däremot såg vi fantastiska kuster med stenformationer såsom Bay of Islands, London Bridge & 12 Apostels. Helt otroligt vackert var det. Vi övernattade i små pärlor till byar, åt alldeles för mycket choklad, jämförde våra tre länder, solade, badade…

Vi var ett minst sagt mixat, men skönt gäng, som gav oss iväg: 2 aussies, 2 amerikaner och 2 svenskor. Vår vän Rachel (som vi lärde känna på Stray-bussen i NZ) var chaufför , Caleb (Rachels systers pojkvän) kartläsare - de var dessutom de enda som klarade av att köra på ”fel” sida av vägen – och sen var det jag, Emelie, Min & Danny (också från Straybussen) som hjälptes åt att ställa dumma frågor och kommentera allt vi såg. Ungefär. Australiensarna himlade med ögonen när vi blev superexalterade över vår första ”varning för kängurus”- skylt. Vi har dock inte sett några vilda kängurus. Än.

Vi hade även med oss 4 boogie boards som såklart skulle testas. En boogie board är som en liten surfbräda som man bara ligger på mage på och försöker fånga vågorna. Jag råkade vara något av en naturbegåvning (eller nybörjartur…) med Rachel som coach. Hur kul som helst!



Får ständigt höra att vi svenskar är så bra på engelska, vilket såklart är kul. Alla klankar ner på tyskarnas brytning – som är ännu mer kul. Klart, snackar man engelska 24-7 konstant så blir man förhoppningsvis bättre. Min funny little accent avslöjar dock att jag inte kommunicerar på mitt modersmål – en del påstår att den är sexy, och andra bara…funny.  Jag tänker på engelska mestadels, och vi kommer på varandra med att inte hitta den svenska motsvarigheten till ett visst ord. Ändå är det skönt att ha sitt ”eget” språk, tex när man vill säga något som ingen helst ska förstå. Bara det att man snubblar på svenskar varje dag, så man får vara försiktig med vad man säger!

Vi har även hunnit ta tempen på Melbourne som verkar vara en jäkligt shysst stad. Det är alltid lite inbördes konkurrens mellan Sydney & Melbourne, men än så länge ligger de båda lika i min bok. Nja, okej, Melbourne verkar vara liiite coolare. Nån som råkar vara i stan nästa helg och kanske vill följa med mig på Future Music Festival med bla David Guetta & Franz Ferdinand…?

Hanna


RSS 2.0