Hej da Sydney - Hej Melbourne!



Sydney har varit en fantastisk stad - men nu ar det dags att dra vidare.

Igar hade vi var hittills varmaste dag har i Sydney & Australien.
Temperaturen var cirkus 28- 29 grader - i skuggan...
En utmarkt dag att svettas och kolla pa diverse djur pa. Jajemen, vi hade namligen klivit upp tidigt och tagit farjan till Taronga Zoo for att kolla in salar, tigrar, giraffer, koalor, pytonormar och lite annat. Zoot var jattefint belaget med utsikt over Operahuset och hamnen. Jag fick Kolmarden- flashback a la '97 typ nar vi sag salshowen. Det ar nat underskattat med djur alltsa. En del ar sa jakla coola. Koalorna imponerade mest pa mig, kan vara for att vi ar i dess hemland, dom bara ar for himla haftiga och sota varelser och for att jag har haft lite problem med att blanda ihop koala & kanguru tidigare...erhm.
Fick aven reda pa att 11 av varldens 15 farligaste ormar finns i Aus. Ett enda bett fran en brunorm kan doda 200 000 moss. Kanns jattestabilt. Vi ar inte alls radda nu...

Igar kvall motte vi aven upp med Zach & Steve som vi traffat pa Straybussen pa NZ. Det var reunion med ol (japp, jag har avslutat min antibiotika kur och far dricka igen!) och umgange. Gosh, dom grabbarna ar for himla harliga!

Idag har vi tagit en liten dagsutflykt till Manly, som ligger strax utanfor Sydney. Tillbringade en hel del kvalitetstid med en pocketbok utflakt i sanden pa stranden. Har aven upptackt att min fars sma anlag for intensiva power-naps och tupplurar nu har overgatt till mig. Dom ar guld varlda. Jag kan slockna ungefar varsomhelst, nar som helst. Aven om jag enligt Emelie tydligen smasnarkar lite latt in public.

Imorrn flyger vi till Melbourne for att aterforenas med Rachel. Gonna be awesome!

Hanna

Lite japaner och flipflopstolder

G'day mates, (hur tontigt later inte det, haha!)

Maste erkanna att jag gillar Sydney. Inte mitt favoritstalle pa jorden eller sa, men helt klart over forvantningarna. Alla vi mott hittills har sagt ak till Sydney, men ak vidare snabbt igen ungefar.

Igar akte vi till stekar- stranden Bondi Beach strax utanfor Sydney. Saklart var det molnigt storre delen av dan, men det kanske var likabra med tanke pa att vi inte riktigt vant oss vid den australiensiska (starka) solen annu. Inte var vi ensamna pa stranden heller. Nope. Nar vi varit dar i ungefar fem minuter och som bast holl pa att dranka oss i solkram, kom tre japanska killar (naja, asiater iaf. Same shit. Eller ja, ni fattar) i var alder fram och ville ta kort med oss. I bikini. Saklart. Heh. Vi frustade av skratt nar de gatt. Fem minuter senare kom tva medelalders japaner (...) fram och ville gora detsamma. Dar gick dock var grans. Tack, men nej tack!

Imorse nar vi skulle checka ut upptackte jag forskrackt at nan snott mina/ tagit fel flipflop- jag hade blivit av med mina alskade 3 dollars flipflop! Inte sa konstigt nar man bor i en 32 badds- sovsal dar folk har sina saker utbradda over heeela golvet kanske, men anda. Detta gav oss dock en anledning till att behova utfora lite shopping idag. Blev en klanning och lite underklader av bara farten. Whoops :)

Ikvall ska vi kaka gratis middag pa ett stalle dit vi fatt en matkupung var. Gratis ar gott. It better be good.

Peace out
Hanna


Sydney, Australia!!

Hellooo mates & aussies, we're finally here!

Aaah. Sydney. Bla himmel. Grona grasmattor. Vitt operahus. Cirkus 26 grader varmt. Jo tack, vi har det behagligt har.

Att lamna NZ kandes forstas lite vemodigt anda, men Australien ar ju anda lite av huvudstoppet under de har 5 manaderna eftersom vi faktiskt ska spendera halva var tid har. Att flyga med Emirates var kanon, basta flygplanskaket nansin! De fixade tillochmed mat till Emelie, trots att tjejen pa STA glomt att anmala glutenfri kost pa den flighten. Vi fick aven tag i vara vaskor snabbt & smidigt, men sen tog det stopp. Varfor ar det alltid jag som ska fastna i rutinkontroller? Killen som kollade passet skamtade och sa att jaha, nu ska de bara hamta handklovarna for att fangsla dig. Kanonkul, killen, verkligen. Flygbussen in till centrum var aven lite av ett skamt, men vi kom fram till vart forbokade hostel tillslut, och allt var frid och frojd.

Igar gick vi raka sparet ner till hamnen, Circular Quay, dar operahuset och Harbour Bridge ligger. Jisses, det var en syn det. Kanske inte sa himla vackert (det ar ju en himla marklig byggnad) men storslaget och helt unikt. En san symbol finns ju liksom ingen annanstans. Vi flanerade runt i de botaniska tradgardarna och tog en powernap pa en random grasmatta. Det ar underskattat det; att ligga pa rygg pa en grasmatta och titta upp pa den bla himlen ovanfor. Nej, vi har inte gatt och blivit kollriga av varmen - vi njuter.

Idag har vi varit pa en Free Tour runt Sydney, i samma stil som de vi hittade i Europa pa tagluffen. Gissa om vi blev glada (och forvanade) nar vi horde en klingande bred gotlandska bakom oss. Det var ett medelalders par fran Eksta som var i Australien for att halsa pa vanner. Turen tog oss runt pa allt av varde i stan. Eftersom stan och hela det har landet bara har en historia som stracker sig knappt 200 ar tillbaka i tiden, sa gar det ganska fort.

Kul att hora om de svenska framgangarna i OS! Vi har ingen aning om hur det gar, sa sms:en ar valkomna.

Ta hand om er darhemma (och fortsatt att kommentera).

Hanna


Christchurch

Jaha, då sitter vi här. På ett bibliotek i Christchurch och försöker sammanfatta våra tre fantastiska veckor på Nya Zeeland. Jag hoppas att det har framgått här på bloggen att vi har haft otroligt kul!

Christchurch var lite av en besvikelse efter vackra Queenstown. Man har blivit lite bortskämd med vackra platser och bra boenden under dessa veckor.

Inte blev det av att fira Valentine´s Day heller, eftersom vi satt på en buss från Queenstown till Christchurch hela dagen. Men efter att ha sett "Valentine´s Day" på bio i Queenstown, så hade vi fått en överdos av kärlek så det räcker februari ut ungefär. Det var jag, Emelie, Rachel, Jessica - och Zach. Förväntningarna på filmen var minst sagt höga. Jag menar, med den här rollistan: Jessica Alba, Jessica Biel, Jennifer Garner, Julia Roberts, Taylor Swift, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Taylor Lautner, Patrick Dempsey, Topher Grace...filmen var okej, men lite too much. Zach har väl fått bestående men, stackarn :)

Imorrn bär det av mot Sydney, wiiii :D

Sweet as (för sista gången från NZ)

Hanna

Queenstown - vi njuter fullt ut av de sista dagarna på Nya Zeeland

Long time, no see!
Ursäkta för dålig uppdatering den sista tiden, men som sagt: Här händer det saker hela tiden! De här tre veckorna på Nya Zeeland börjar närma sig sitt slut, och vi kan inte annat än konstatera att vi haft galet kul och att detta är ett helt fantastiskt land. Äventyr, vacker natur och fantastiska människor. Orden tar slut och tappar mening. Underbart - det räcker för att beskriva det mesta.

Vi lämnade Abel Tasman med ny chaufför, ny buss och nytt folk. Vår chaufför Rob satte ribban direkt genom att hoppa från en klippa ner i ett vattendrag och spela Bob Marley i bussen - något galen alltså, men riktigt skön kille. Abel Tasmans små monster till sandflugor (sandflies) åt upp mig levande. Jag har 44 bett på min högra fot - och det är ingen överdrift. Det kliar ungefär 20 gånger mer än vanliga myggbett. Ingen vacker syn.

What happens in Barrytown stays in Barrytown heter det, men jag kan ändå avslöja att vi hade riktigt kul när vi klädde ut oss i kläder från deras utklädnings- garderob och dansade på borden halva/ hela (beroende på vem av oss man frågar...) natten. Mycket annat fanns liksom inte att göra i denna håla :)

I Franz Josef väntade äventyr på glaciären! Stackars Emelie, som var den som sett fram emot det mest av oss, hade feber och fick stanna i sängen på vårt boende medan jag, Rachel, Ronan & co var ute och vandrade på kilovis med häftig is. En otrolig naturupplevelse! Det, tillsammans med fallskärmshoppet, är absolut det häftigaste jag gjort här på NZ. Kanske även det häftigaste jag gjort nånsin.

Jag & Rachel uppe på Fox Glacier i full mundering. Happy faces :)

Väl i Queenstown var vår första sightseeing insidan på den lokala vårdcentralen. Det var hög tid att nån fick titta på mina infekterade sår och bett. Sköterskorna ojade sig och tyckte synd om mig. Fick bandage, recept på antibiotika och anvisningar om hur jag skulle sköta om mina sår. Sen tog vi en titt på Queenstown. En fantastisk stor småstad, om man kan uttrycka det så! Det kryllar av mysiga shoppingstråk, cafér, restauranger och uteställen. Allt inramat av sjön och de storslaget vackra bergen.



Överst: Jag & Em posar helt omedvetna om vad Ronan sysslar med bakom...!
Nederst: Fantastiska Pancake Rocks

Vårt lilla gäng utökades med ett halvt dussin sköna amerikaner med så mycket personligheter att det liksom aldrig blir tråkigt.


Ive got a feeling..that tonights gonna be a good night..!
Me, Zach & John



Coctails i tekannor på The World Bar, Queenstown.
Helt random och knäppt, men himla kul :)



Såhär vill jag minnas Nya Zeeland...

Planerna framöver då? Jo, vi flyger ut från Christchurch till Sydney den 16/2. Vi spenderar en vecka ungefär i Sydney. Sen flyger vi till Melbourne för att hälsa på Rachel. She´s  gorgeus, she´s amazing :) Där ska vi även sammanstråla med de amerikanska grabbarna för roadtrip och campande. Sedan väntar Brisbane och en hel massa annat...

Hanna


Abel Tasman, NZ - the place to be

Har fatt hora att denna blogg ar mer underhallande an GT darhemma (sager inte sa mycket eftersom GT brukar skriva om bortsprugna katter och liknande, men anda) sa har kommer en lite mer detaljerad beskrivning av den senaste tiden.

Om ni har rakat missa det sa ar vi nu fem stycken som reser runt med Stray pa NZ tillsammans: jag, Emelie, Rachel fran Melbourne, Ronan fran Irland och Yinon fran Israel. Vi har blivit valdigt tajta och har alla vara egna smeknamn: Emelie ar red hot (pga sin ansiktsfarg nar hon dricker + en viss soleld over hela kroppen), jag ar The Boss/ Shnuggels (lite av en ledare plus att det sistnamnda kan betyda ungefar vad som helst. I positiv bemarkelse), Rachel ar Glow worm (trots att hon ar fran Aus sa ar hon sa blek att hon skulle kunna lysa i morkret likt en lysmask), Yinon ar Chef (basta kocken) och Ronan mestadels ar The Drunken Irish :)

Vi sa hejda till var chaffis Mambo i NZs huvudstad Wellington dar vi for forsta gangen hoppade av bussen och stannade en extra natt. Rachel, Sagan om Ringen- norden, gick pa en heldagstur i filmens tecken medan vi andra hade sightseeing i Wellington. Sen tog vi farjan till sodra on dar vi hoppade pa en ny straybuss, fick nya resekamrater och en ny chaffis. Honey var 22, skate-brud och spelade ac/dc i bussen. Behover knappast tillagga att vi gillade henne direkt.

Nasta stopp var Abel Tasman dar jag, Rachel, Ronan, Yionon och var canadensiska van Jessica gjorde ett fallskarmshopp omgaende. Det var helt OTROLIGT. For bara ett par veckor sedan fanns det inte pa kartan att ajg skulle gora nat sa galet. De som kanner mig vet att jag alltid varit ganska feg, aven om jag har mina flippade sidor. Men jag var sa himla entusiastisk och kunde inte sitta stilla. Val uppe i planet hade vi en underbar utsikt over vackra NZ. Sedan satt man plotsligt dar pa kanten och skulle tydligen vinka till kameran och se glad ut...whaaat liksom?! Sedan foll man bara genom luften i gud vet vilken hastighet. En obeskrivlig men haftig kansla. Nar fallskarmen lostes ut var det bara att svava ner over den underbara utsikten: tva nationalparker, bergen, falt, havet, skogar, rugbymatch, vinodlingar etc. Dingla med benen och det enda jag fick fram var woooow gang pa gang. Pa marken ville man upp och gora det igen! Haha, ni ska se Dvdn, galet kul! :)

Igar var vi 13 st fran stray som var ivag pa en heldags segling i underbara Abel Tasman. Det ar sa vackert har att man smaller av lite. Oar, klippor, vita strander, gronskande skogar....Samtliga lamnade baten med en viss rodton pga en hel dag i starka solen.

Jag o rachel var faktikst ute och sprang. Glomde dock den lilla detaljen att stretcha. sa idag kan jag inte rora mig! Vi tog en extra dag i Abel Tasman ocksa (dock inte pga av min traningsvark) och imorgon styr vi vidare soderut mot Barrytown.

Sweet as! (Nya Zeelandsk uttryck, betyder ungefar coolt, kul, okej eller vad man an vill att det ska betyda!)

Hanna

Jag har hoppat ut fran ett flygplan, bara sadar

Jaha, da kan man bocka av det:

JAG HAR GJORT ETT SKYDIVE!! Fallskarmshopp fran 13000 feet. Fritt fall i 50 sec. Heeelt otroligt.

Aterkommer med mer detaljer om det!!

Lite bilder fran NZ


Jarnganget fran Stray. Ah, fantastiska manniskor!! Fr vanster: Ronan (Irland), Rose (Aus), Rachel (Aus), Matt (England), Miriam (Tyskland), Emelie, jag & tva till :)

Lamm. En massa lamm...


Cathedral Cove, sodra delen av norra Nya Zeeland


Vulkankrater med utsikt over stora/ utspridda Aukland

Hela Stray- ganget med urinvanarna (Maori- folket)


RSS 2.0